Finink - Tosi halpaa mustetta

Muste- ja värikasettien vaihtaminen

Muutettu: 29/03/2012 10:34 kirjoittajana Matti - Sivun kategoria(t): Yleiset sivut
Mustekasetteja ja värikasetteja on erilaisia. Periaate on kaikissa sama. Säiliön tyhjennyttyä pitää vaihtaa tilalle uusi.

Rippumatta kasettimallista tai tyypistä noudata aina valmistajan ohjeita ja suojaa alusta missä kasetteja vaihdetaan esim. sanomalehdellä ettei mustetta mene pöydälle tai muille pinnoille. Mustetta ei vuoda kasetista jos poistaa suojat yms. oikeassa järjestyksessä ja noudattaa valmistajan ohjeita. Kasetteja vaihtaessa on syytä olla varovainen sillä musteen poistaminen pinnoilta on työlästä. Tyjentyneesä kasetista saattaa irrota mustetahroja joten käsitele kasetteja varoen ja käytä tarvittaessa suojakäsineitä.

Mustesuihkutulostimien kaseteissa on erilaisia kuljetus ja varastointisuojia kasettimalleista riippuen mitkä tulee poistaa ennen kasetin asentamista tulostimeen. Mallikohtaiset vaihto-ohjeet löytyy tulostimen käyttöohjeista. Toisissa kasettimalleissa on korvausilmaa varten ilma-aukko ja se on yleensä suojattu teipillä mikä tulee poistaa ennen kasetin asentamista tulostimeen. Teipissä on merkitä "pull". Kasetissa saattaa olla myös ns. suojakorkki siinä kohdassa mistä muste tulee ulos kasetista. Tässä tapauksessa poista ilma-aukon suojateippi ensin ja vasta sen jälkeen korkki. Tämä järjestys on tärkeä sillä kasetin sisälle on saattanut tulla paine mikä tasaantuu kun irroitat ilma-aukon suojateipin. Kirjoituspäällisissä kaseteissa kirjoituspää on yleensä suojattu muovisella kuljetussuojalla mikä poistetaan kirjoituspään edestä. Lisäksi kasetin kirjoituspää on suojattu teipillä mikä on myös merkitty "pull" merkinnällä. Teippi poistetaan kasetista ennen asennusta. Älä ravista / purista kasettia suojien irroittamisen jälkeen. Mustetta saattaa vuotaa ulos kasetista.

Lasertulostimen värikasetteja on erilaisia. Toisissa kaseteissa on rumpuosa ja värijauhesäiliö samassa. Toisissa taas vaihdetaan pelkkää värijauhesäiliö ja rumpuosa on erillinen ja erikseen vaihdettavissa oleva osa. Kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi värijauhe on pakattu värisäiliöön mikä on suljettu sinettinauhalla. Ennen sinettinauhan poistamista heiluttele kasettia puolelta toiselle jotta värijauhe levittyy tasaisesti säiliön sisällä. Älä tee tätä enää sinettinauhan poistamisen jälkeen ettei jauhe valu ulos kasetista. Sinettinauha pitää poistaa kasetin sisältä vetämällä ennen kasetin asentamista. Kasetin mukana saattaa tulla tarkemmat kasettien vaihto-ohjeet ja käyttöohjeessa on neuvottu värikasettien vaihtaminen. Noudata vaina valmistajan ohjeita.
  • Olet mustekauppa Fininkin sisältöosiossa.
  • Takaisin kauppaan pääset klikkaamalla
  • musteostoksille.

Ilmainen mustekasetti tai tulostuspaperia uusille asiakkaille!

© Finink.com