Finink - Tosi halpaa mustetta

T-paita-siirtopaperin käyttöohje

Muutettu: 23/08/2011 10:12 kirjoittajana Matti - Sivun kategoria(t): Yleiset sivut
Editoi

Yleistä

Paperi sisältää ainutlaatuisen Thermok aikaindikaattorin minkä avulla kuvien siirtäminen on erittäin helppoa. Paperin silityspuolella (taustapuoli) on vihreitä ympyröitä mitkä toimivat silitysajan mittaajina. Kun väri muuttuu silitysvaiheessa oranssiksi/ruskeaksi tiedät että kuvan siirto on valmis.

Editoi

Mitä tarvitset

1. T-paitasiirtopaperia

2. Mustesuihkutulostimen

3. Tasaisen ja pehmeän pinnan minkä päällä voit silittää esim. silityslauta

4. Silitysrauta (ei matkasilitysrauta)

5. Valkoisen tai vaalean T-paidan, lippiksen, boxerit, puuvillaiset lautasliinat, puuvillaiset nenäliinat tms. Huomaa kuitenkin että valitsemasi kankaan tulee kestää kuuma silitys.

Editoi

Tulostus

Siirtopaperi soveltuu vain mustesuihkutulostimille.

Tulostusasetukset: Valitse paperilaaduksi T-paita siirtopaperi tai tavallinen paperi. Valitse peilikuvavatulostus. Käytä parasta mahdollista tulostuslaatua. Tulostaessa käytä paperin käsinsyöttöä yksi paperi kerrallaan.

Tulosta haluamasi kuva ensin tavalliselle paperille ja tarkista että värit ja koko on haluamasi ja että kuva on tulostunut peilikuvana.

Siirtopaperin taustapuolella on vihreitä palloja joiden sisällä on silitysraudan kuva. Nämä vihreät pallot toimivat silitysvaiheessa aikaindikaattoreina. Tulosta kuva paperin toiselle puolelle missä ei ole mitään kuvioita. Katso tulostimen käsinsyöttötasolta miten päin paperi tulee olla että kuva tulostuu paperin valkoiselle puolelle ja vihreät pallot jää paperin takapuolelle.

Tulosta kuva nyt siirtopaperille. Anna paperin kuivua 5 minuuttia ennen kankaalle siirtoa.

Editoi

Leikkaus

Leikkaa kuva irti paperista. Jätä reinoille 1-3 mm marginaalit.

Editoi

Silitys

1. Lämmitä silitysrauta kuumimmalle asetukselle (n. 200°C). Kestää silitysraudasta riippuen 5-10 minuuttia. Laita höyrytoiminto pois päältä jos semmoinen on. Älä käytä matkasilitysrautaa. Voit käyttää myös Heat Transfer Press konetta. Suositeltu siirtolämpötila on sama 200°C ja painoaika noin 18 sekuntia.

2. Silitä kangasta ensin kevyesti silitysraudalla niin että se hieman pehmenee.

3. Aseta kuva haluamaasi kohtaan kangasta kuvapuoli alaspäin.

4. Silitä voimakkaasti painaen mutta pienin liikkein kuvan ylitse. Muista silittää myös kulmat ja reunat. Jatka silittämistä niin kauan kunnes paperin silityspuolella olevat vihreät aikaindikaattorit muuttuvat samanvärisiksi kuin ympyrän sisäpuolella oleva silitysrauta, eli oranssin/ruskean värisiksi.

5. Jotta siirto onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla tulee vähintään 90% vihreästä alueesta muuttaa väriä.

6. Paperin valkoisen alueen ruskeaksi värjäytyminen silittäessä tai mahdollisesti muodostuva haju on harmitonta eikä vaikuta siirtokuvan laatuun mitenkään heikentävästi (silitysraudan lämpötilan ollessa 200°C puolikkaan arkin kokoisen alueen käsittely kestää arviolta noin kolme minuuttia).

Mattapinta: Poista paperi kun se on vielä kuuma. Aloita rauhallisesti yhdestä kulmasta.

Kiiltävä pinta: Anna paperin jäähtyä ja poista paperi vasta sen jälkeen.

Editoi

Pesu

1. Pese kangas siirtokuvan laittamisen jälkeen ennen käyttöä. Odota kuitenkin vuorokausi (24 h) ennen ensimmäistä pesua.

2. Pese 30 - 40°C kuvapuoli käännettynä sisäpuolelle. Koneellinen pesu on suositeltavaa.

3. Älä käytä valkaisuaineita sisältäviä pesuaineita

4. Älä käytä kuivausrumpua.

5. Silitä ainoastaan kankaan taustapuolelta.

6. Siirtokuvan värit voi elävöittää silittämällä. Suojaa kuva voipaperilla. Silitä muutaman sekuntin ajan voipaperin päältä. Poista voipaperi kun se on kuuma.

Finink ei vastaa T-paita- tai muista materiaaleista, kokeile ensin pienellä kuvalla.
  • Olet mustekauppa Fininkin sisältöosiossa.
  • Takaisin kauppaan pääset klikkaamalla
  • musteostoksille.

Ilmainen mustekasetti tai tulostuspaperia uusille asiakkaille!

© Finink.com